İZMİR / KARŞIYAKA - Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Alan ve Dallarımız

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak;

•Ebe Yardımcılığı Dalı (Y.Dil: İngilizce)

•Hemşire Yardımcılığı Dalı (Y.Dil: İngilizce)

•Sağlık Bakım Teknisyenliği (Y.Dil: İngilizce)  dallarında eğitime devam etmektedir.

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI DALI; •Hemşire yardımcılığı programından mezun olan,  görev aldıkları hastane ve diğer sağlık kuruluşlarında hemşire nezaretinde yardımcı olarak çalışarak, hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması gibi sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

EBE YARDIMCILIĞI DALI; •Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ebe yardımcılığı programından mezun olup ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ DALI; • Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Bakım Teknisyenliği programından mezun olup en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık meslek mensubudur.

BU OKULDAN MEZUN OLAN BİREYLERİN SAHİP OLDUĞU HAKLAR ;

•Meslek Lisesi Diploması

•EuropassBelgesi

•Avrupa Birliği Ülkelerinde iş başvurusu yapıldığında aldığı eğitim seviyesini gösteren belge

•Üniversite Önceliği; kendi alanında ve ilgili alanlarda Meslek Yüksek Okuluna kontenjanlar dahilinde ek puan verilerek yerleştirme yapılabilmektedir. •Sağlık hizmetleri alanı kapsamında « yardımcı Hemşire“, ‘’ Yardımcı Ebe’’, Sağlık Bakım Teknisyeni’’  unvanı ile bitiren mezunlarımız,   yataklı ve yataksız , Kamu ve özel sağlık kurum ile Yaşlı Bakım Merkezleri kuruluşlarındaçalışabilmektedir.

Yayın: 15.04.2019 - Güncelleme: 02.04.2024 11:44 - Görüntülenme: 16752