İZMİR / KARŞIYAKA - Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Havva Özişbakan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Tarihçesi

Okulumuz 752 m2  alan üzerinde bir bağış arazisine 4 kat olarak inşa edilmiştir. 1969 yılında Eğitim ve Öğretim hizmetine        Ortaokul ve Lise olarak girmiştir. Karşıyaka’nın en eski 4 lisesi içerisinde olan okulumuz  28 odası olup 18’i derslik olarak kullanılmaktadır.

Ulaşımı Konak (No;140) ve Karşıyaka’dan (No;136) kalkan Belediye Toplu Taşıma araçları ve Karşıyaka’ dan kalkan minibüslerle sağlanmakta olup Merkeze 5 dak. uzaklıktadır. Konum itibariyleÖrnekköyKentsel dönüşüm Projesi kapsamında olup otoban ile bağlantısı 50m’dir.

Çevresinde biri devlet (Karşıyaka Devlet Hastanesi 75 m.), diğeri özel Büyük Hastane olan (Medical Park Hastanesi 50 m.) iki adet hastane ile 15 dakika yürüme mesafesinde Karşıyaka Demirköprü Diş Hastanesi ve yeni kurulan Katip Çelebi Üniversitesi Diş Fakültesine 3km mesafe uzaklıktadır. Ayrıca çevremizde özel küçük hastanelere de yakın konumdadır. Karşıyaka’nın en köklü Liselerinden olan okulumuz Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün  03.05.2012 tarih ve 1248 sayılı onayı ile Havva Özişbakan Anadolu Sağlık ve Meslek Lisesi’ ne dönüştürülmüştür.

Böylece Karşıyaka’nın ilk Sağlık Meslek Lisesi olarak 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında hizmete girme onurunu yaşamaktadır.

Gülay KILIÇOĞLU

Okul Müdürü V.